Založ si blog

Zjavenie pravdy v ‘okamihu’!

Mnoho ľudí už zažilo čas, keď im mysľou ‘preletela’ myšlienka, o ktorej rozmýšľali dlho a vážne alebo jednoducho ich ‘napadla’ idea, ktorá bola schopná vysvetliť nejakú tajomnú alebo nepochopenú vec. Rýchlosť takejto myšlienky sa porovnáva k okamihu, ktorý sa všeobecne časovo nemeria.

Je to odlišné od zjavenia, ktoré mali Boží proroci, ale len do dĺžky trvania, pretože v ich videniach sa často vyjadrujú informácie alebo vidiny, symbolické obrazy alebo jednoducho hlasy, ktoré dokázateľne patria Stvoriteľovi, aj keď sú vždy vyjadrené cez sprostredkovateľa, to jest Božieho anjela.

Zjavenei v ‘okamihu’ jednoducho vysvetlí jednu krátku myšlienku, ktorá vyjasní určitý fakt života alebo detail patriaci k určitému biblickému poznaniu! Môže to byť akákoľvek pravda života z hľadiska nášho Stvoriteľa, ktorá je potrebná na plné a kompletné pochopenie určitej biblickej udalosti!

Ako príklad uvediem situáciu, v ktorej sa ocitli učeníci Ježiša Krista po tom ako bol usmrtený. Nevedeli pochopiť, ako bolo možné, že Boží Záchranca a Spasiteľ nielen veriacich židov, ale aj celého ľudstva bol už mŕtvy? A čo teraz? V tejto situácii, keď boli na ceste do mesta Emaus sa udialo niečo zázračné!

‘…dvaja z nich išli do dediny menom Emaus…sám Ježiš sa priblížil a išiel s nimi…Povedal im: O akých veciach sa to zhovárate, keď idete spolu?…o Ježišovi…ako ho naši hlavní kňazi a vládcovia vydali k rozsudku smrti…my sme dúfali, že tento muž je ten, ktorý má oslobodiť Izrael…

…Nato im povedal: Ó, vy nerozumní a pomalí v srdci uveriť všetkému, čo hovorili proroci. A začal od Mojžiša a vysvetľoval im veci, ktoré sa v Písmach vzťahovali naňho…A keď s nimi spočíval pri jedle, vzal chlieb, požehnal ho, lámal a podával im ho. Na to sa im v ‘okamihu’ otvorili oči a spoznali ho’!

USA má 2 roky na vyriešnie svojho dlhu!

23.04.2024

Morgan Stanley je americká nadnárodná investičná banka, ale i spoločnosť poskytujúca finančné služby USA. Otázka udržateľnosti dlhu číha v tieni, ale je pravdepodobné, že sa čoskoro skryje. Lenže počas Covidu pomer dlhu k HDP vo veľkej časti sveta DM prudko vzrástol. Fiškálna expanzia , ktorá sa stala obeťou čitateľa aj menovateľa, posunula dlh vyššie, zatiaľ [...]

Zelenský podpísal nový mobilizačný zákon

21.04.2024

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenský pred pár dňami dal svoj podpis pod nový zákon i o vojenskej mobilizácii. O službu na neurčitý čas podľa informácií požiadal nový veliteľ ukrajinských ozbrojených síl generálplukovník Oleksander Syrsky. Nový zákon ďalej zjednodušuje mobilizačné postupy. Pre Ukrajincov žijúcich v zahraničí už pobyt mimo Ukrajinu nebude [...]

Musíme zastaviť stárnutie mladých ľudí!

20.04.2024

Podľa veľmi znepokojujúcej novej štúdie, rastie výskyt rakoviny u mladých ľudí, v dôsledku ich, ale zrýchleného starnutia! Uvádza sa, že nový výskum prezentovaný, len nedávno, bolo to na výročnom stretnutí všetkých členov Americkej asociácie pre výskum rakoviny, (AACR), v San Diegu, v Kalifornii, zistil, že mladí teraz starnú oveľa rýchlejšie ako v minulosti, [...]

medveď

Odstrelom problémového medveďa v L. Mikuláši sa bude zaoberať enviropolícia

23.04.2024 12:55

Občianska iniciatíva My sme les spochybňuje, že pri Liptovskom Mikuláši došlo k usmrteniu správneho medveďa.

Pellegrini

Web ČTK napadli hackeri, vydali správy o zmarenom atentáte na Pellegriniho

23.04.2024 12:36, aktualizované: 13:08

Udalosťou sa zaoberá česká Bezpečnostná informačná služba a ďalšie úrady.

Russia Ukraine War Struggling Farmer

Zelenskyj umožňuje stíhať veľkých gaunerov. Ministra podozrievajú, že okradol štát o hektáre pôdy

23.04.2024 12:18

Skupina organizovaného zločinu na čele so šéfom vládneho agrorezortu podľa vyšetrovateľov ukradla pozemky v celkovej hodnote 6,85 milióna eur.

Súdna rada

Súdna rada je aktuálne v kompletnom zložení, budúce nominácie nebude komentovať

23.04.2024 12:01

Dvaja z aktuálnych členov súdnej rady, ktorých v minulosti zvolila do funkcie NR SR, však budú túto stredu vypočutí pred ústavnoprávnym výborom.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,297
Celková čítanosť: 3333258x
Priemerná čítanosť článkov: 2570x

Autor blogu

Kategórie