Založ si blog

Niečo lepšie ako peniaze a zlato!

Jeden z najslávnejších ľudí v histórii ľudstva, staroveký izraelský kráľ Šalamún pod inšpiráciou napísal: ‘Lebo múdrosť je na ochranu, tak ako peniaze sú na ochranu, ale výhoda poznania je v tom, že múdrosť zachová nažive tých, ktorí ju majú’.

Aj keď množstvo peňazí často prináša určité výhody, bohatstvo môže niekedy človeka dostať do problémov, ako je to v našej nebezpečnej dobe dnes! Preto sa v niektorých krajinách majetní ľudia stali terčom útokov zlodejov alebo únoscov!

Jedna novinová správa v rozvojovej krajine píše: ‘Ozbrojené lúpeže, podvody a únosy postavili majetných proti nemajetným. Pred reštauráciami sú ozbrojení strážnici, bohatí domy obháňajú ostnatým drôtom, inštalujú kamery a majú ochranné služby’!

Múdre biblické lady sú dôkazom, že náš Stvoriteľ nás miluje a stará sa o nás a chce, aby sme aj dnes žili v bezúečí! Preto iná inšpirovaná myšlienka toho istého autora hovorí: ‘Niekto vykúpi svoj život svojím bohatstvom, ale chudobný sa nemusí báť zlodejov’!

Perverzná motivácia na vyvolanie pandémií

28.03.2024

Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) predloží dva nové texty na prijatie svojmu riadiacemu orgánu, Svetovému zdravotníckemu zhromaždeniu, a to bude v Ženeve na zasadnutí v dňoch 27. mája až 1. júna 2024. Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) opisuje takúto dohodu ako nástroj medzinárodného práva, ktorý bude právne záväzný pre všetkých členských štátov WHO, aj [...]

Zmeškali ste posledné zatmenie Mesiaca?

27.03.2024

Čiastočné zatmenie vo štvrtok večer a v piatok ráno trvalo viac ako šesť hodín a tieto fotografie zachytili hrdzavočervený odtieň Mesiaca. No ak ste posledné čiastočné zatmenie Mesiaca prespali, nemôžeme vám to vyčítať. Slnko zapadlo o 16:35 vo štvrtok východného času a nad New Yorkom vyšiel jasný mesiac v splne do prevažne čistej oblohy a teplej noci. Búrka, [...]

Ťažké údery Ruskej Federácia na Ukrajinu!

25.03.2024

Ruská armáda spustila vlny raketových útokov proti Ukrajine vrátane hlavného mesta v sobotu večer 23. marca, zatiaľ čo Ozbrojené sily Ukrajiny (AFU) vyslali raketové útoky proti susednému ruskému regiónu Belgorod a mestu Sevastopoľ! Tak sa stalo aj proti ropnej rafinérii v regióne Samar. V oboch krajinách došlo k úmrtiam. Ruská armáda uviedla, že vytlačila ukrajinské [...]

Čína Filipíny Juhočínske more lode

Čína a Filipíny sa vzájomne obvinili z eskalácie napätia v Juhočínskom mori

28.03.2024 14:07

Loď čínskej pobrežnej stráž v sobotu zablokovala filipínske zásobovacie plavidlo, poškodila ho vodným delom a zranila pri tom troch filipínskych vojakov.

medveď, Liptovský Mikuláš

Medveďa, ktorý útočil v Liptovskom Mikuláši, našli s pomocou dronov do 1,5 hodiny

28.03.2024 13:53

Počas monitorovania medveďa bolo s dronmi nalietaných približne 74 kilometrov.

česko rusko ambasáda

Proruská špionážna sieť útočí proti EÚ: Poľsko a Česko spustili vyšetrovanie, majú zistenia týkajúce sa Slovenska

28.03.2024 13:50

Poľská kontrarozviedka (ABW) vyšetruje činnosť proruskej špionážnej siete zameranej proti členským štátom a orgánom Európskej únie.

Srbsko

Výbor Rady Európy podporil členstvo Kosova, Srbsko to odsúdilo

28.03.2024 13:10

Srbský šéf diplomacie označil rozhodnutie výboru PZ RE o podpore členstva Kosova za "škandalózne" a "hanebné".

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,278
Celková čítanosť: 3288030x
Priemerná čítanosť článkov: 2573x

Autor blogu

Kategórie