Založ si blog

Vedecky presná v každom ohľade – I

V predchádzajúcom článku o vedeckej presnosti Knihy-kníh alebo Biblie sme si spomenuli, že napriek tomu, že Biblia nie je vedecká učebnica, predsa len keď sa dotýka vedeckých tém, je obdivuhodne presná a z vedeckého hľadiska spoľahlivá, ako by sa rozumne dalo očakávať od Knihy, ktorej Autorom je Stvoriteľ vesmíru a Zeme a všetkého života v nich.

V tomto článku sa budeme venovať vedeckej téme ohľadne genetiky, špecificky ľudskej genetiky a akým jednoduchým, ale predsa len vedecky presným opisom ľahko pochopiteľným aj menej vzdelaným ľuďom opisuje detaily, ktoré vedci a výskumníci boli schopní pochopiť len nedávno a to vďaka moderným prístrojom ako je mikroskop a tiež digitalizácia.

Biblický spisovateľ, izraelský kráľ Dávid, pod inšpiráciou povedal Bohu Stvoriteľovi tieto slová: ‘Tvoje oči videli i môj zárodok a v tvojej knihe boli zapísané všetky jeho časti’! Poeticky vyjadrená vedecká pravda o tom, že ľudské embryo sa vyvíja presne podľa špecifických inštrukcií, ktoré boli už predtým ‘zapísané v knihe’ alebo v akomsi definitívnom pláne.

Nie je obdivuhodné, že tieto jednoducho písané slová, ktoré sa tiež dajú pochopiť bez zvláštneho a hlbokého štúdia boli napísané pred viac ako 3 000 rokmi, zatiaľ čo až v polovici 19. storočia rakúsky botanik Gregor Mendel objavil základné princípy genetiky? Pretože až v roku 2003 vedci zmapovali celý ľudský genóm, obsahjúci všetky detailné informácie pre vývin ľudského tela!

Výskumníci a vedci prirovnali genetický kód k slovníku plného slov, tvorené z písmen unikátnej abecedy! Na základe inštrukcií, ktoré pozostávajú z týchto slov sa vyvíjajú jednotlivé časti ľudského tela, ako mozog, srdce, pľúca, končatiny a mnohé iné, a to v presne stanovenom poradí! Preto vedci nazvali ľudský genóm ako ‘knihu života’. Ako to Dávid dokázal opísať tak presne?

Čo 60+ miliárd dolárov neurobí pre UA!

24.04.2024

Uvedomujete si ale, že nepatrný zlomok týchto hypotetických peňazí, z prázdnej štátnej pokladnice Spojených štátov Amerických, ktoré sa aj keď dostanú na Ukrajinu, sa okamžite vrátia na bankový účet na Kajmanských ostrovoch pána Zelenského. Zvyšok vstupuje do rekurzívnej škrupinovej hry medzi USA výrobcami zbraní, ale aj domácimi obyvateľmi Kongresu mávajúcimi [...]

USA má 2 roky na vyriešnie svojho dlhu!

23.04.2024

Morgan Stanley je americká nadnárodná investičná banka, ale i spoločnosť poskytujúca finančné služby USA. Otázka udržateľnosti dlhu číha v tieni, ale je pravdepodobné, že sa čoskoro skryje. Lenže počas Covidu pomer dlhu k HDP vo veľkej časti sveta DM prudko vzrástol. Fiškálna expanzia , ktorá sa stala obeťou čitateľa aj menovateľa, posunula dlh vyššie, zatiaľ [...]

Zelenský podpísal nový mobilizačný zákon

21.04.2024

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenský pred pár dňami dal svoj podpis pod nový zákon i o vojenskej mobilizácii. O službu na neurčitý čas podľa informácií požiadal nový veliteľ ukrajinských ozbrojených síl generálplukovník Oleksander Syrsky. Nový zákon ďalej zjednodušuje mobilizačné postupy. Pre Ukrajincov žijúcich v zahraničí už pobyt mimo Ukrajinu nebude [...]

michelko

O zmenách vo Fonde na podporu umenia sa bude hlasovať až budúci štvrtok

24.04.2024 12:18

Presunúť hlasovanie zo stredy na budúci týždeň navrhol šéf parlamentného kultúrneho výboru Roman Michelko (SNS), ktorý je predkladateľom návrhu novely zákona o FPU.

SR Bratislava RTVS protestný pochod BAX

Vláda schválila zákon o Slovenskej televízii a rozhlase. Mení sa názov aj spôsob kreovania orgánov

24.04.2024 11:25, aktualizované: 11:41

Riaditeľa bude voliť deväťčlenná rada so štyrmi nominantmi Ministerstva kultúry.

Drienovec, výrub stromov

Postupy pri výrube drevín sa majú zjednodušiť. Cieľom je znížiť strety s medveďom i škody na plodinách

24.04.2024 11:07

Vyplýva to z novely zákona o ochrane prírody a krajiny, ktorý schválila vláda.

Peter Kmec, Ide o pravdu

Kmec v Ide o pravdu: Denne hovoríme s Bruselom o otvorených témach. Plán obnovy nazývam 'zle zapnutá košeľa'

24.04.2024 11:00

Bol som otvoreným kritikom prípravy Plánu obnovy, po jeho dôkladnej analýze vidíme, že viaceré ciele nie sú realizovateľné, hovorí Peter Kmec.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,298
Celková čítanosť: 3335501x
Priemerná čítanosť článkov: 2570x

Autor blogu

Kategórie