Založ si blog

O tom dni a hodine nevie nikto!

‘O tom dni a hodine nevie nikto’ bola odpoveď Ježiša Krista na otázku jeho apoštolov ohľadne zničenia židovského systému vecí a Jeruzaléma v prvom storočí ešte pred jeho obetnou smrťou a jeho následným vzkriesením k životu jeho nebeským Otcom a Stvoriteľom.

To znamená, že ‘ten deň a hoodina’ už boli stanovené, ale ich poznal len Stvoriteľ celého vesmíru! Preto je zaujímavá odpoveď na tú istú otázku apoštolom Ježiša krista po jeho vzkriesení z mŕtvych: ’Nie je vašou vecou, aby ste poznali časy alebo obdobia, ktoré ustanovil Otec v svojej právomoci’!

Jeho odpoveď prezrádza aspoň dve veci. Prvá je, že on, už vzkriesený nesmrteľný nebeský anjel (v skutočnosti archanjel Michael predtým, ako sa stal dokonalým mužom Ježišom) a Kráľ v Božom nebeskom Kráľovstve ‘tú hodinu a ten deň’ už dobre vedel, ale to naďalej zostalo tajomstvom.

Po druhé poukázal na to, že jeho apoštolom a učeníkom v prvom storočí nebudú zjavené ‘časy alebo obdobia, ktoré ustanovil Otec v svojej právomoci’! Ale ostáva otázka: komu z jeho učeníkov v budúcnosti boli zjavené ‘časy alebo obdobia, ktoré ustanovil Otec v svojej právomoci’? Môžeme spoznať odpoveď?

Práveže môžeme! Prvá skupina Kristových učeníkov, ktorá spoznala ‘časy alebo obdobia, ktoré ustanovil Otec v svojej právomoci’, bola skupina Kristových pomazaných bratov okolo brata C.T Russella, ktorá pochopila z biblického štúdia, že koniec ‘časov pohanov’ bolo ukončené v roku 1914!

Druhá skupina Kristových pomazaných bratov, ktorej boli zjavené ‘časy alebo obdobia, ktoré ustanovil Otec v svojej právomoci’ bola skupina okolo brata Frederika Franza, ktorí pochopili, tiež pomocou biblického štúdia, že na začiatku októbra roku 1975 sa skončilo 6 000 rokov od stvorenia Adama!

História poukazuje na skutočnosť, že úloha, ktorú Stvoriteľ dal Adamovi pomenovať živé tvory na Zemi trvala aspoň 40 rokov! Otázka je: komu z dnešných asi viac ako 18 000 Kristových pomazaných bratov, tiež cez biblické štúdium, pomocou Božieho pomazaného ducha budú zjavené alebo už boli zjavené ďalšie fakty…?

Musíme zastaviť stárnutie mladých ľudí!

20.04.2024

Podľa veľmi znepokojujúcej novej štúdie, rastie výskyt rakoviny u mladých ľudí, v dôsledku ich, ale zrýchleného starnutia! Uvádza sa, že nový výskum prezentovaný, len nedávno, bolo to na výročnom stretnutí všetkých členov Americkej asociácie pre výskum rakoviny, (AACR), v San Diegu, v Kalifornii, zistil, že mladí teraz starnú oveľa rýchlejšie ako v minulosti, [...]

Zúfalstvo politikov Česka v Európskej Únii!

18.04.2024

Európski politici, podpredsedníčka Európskej komisie V. Jourová, predseda vlády Českej republiky Petr Fiala koncom minulého mesiaca tvrdili, že Rusko podplatilo európskych politikov, aby šírili dezinformácie a tiež zasahovali do nadchádzajúcich júnových volieb, „Škandál s ruským vplyvom otriasa EÚ,“ kričal z 30. marca titulok Politico. Je pravda, že vplyv ruských [...]

Protest proti gruzínskemu parlamentu 

17.04.2024

Pokus zopakovať v Gruzínsku to, čo sa stalo Ukrajine v roku 2014, je v plnom prúde. Demonštranti dnes zaútočili na políciu v snahe zaútočiť na parlament a zákonodarcu! V zákonodarnom zbore, násilne udrel do tváre opozičný poslanec. Lenže vodcu parlamentnej väčšiny Mamuku Mdinaradzeho napadol šéf strany „Občania“ Aleko Elisashvili.

Tunde Onakoya

Nigérijský šachista prekonal rekord, na Times Square hral šach cez 58 hodín

20.04.2024 17:26

Tunde Onakoya dúfa, že sa mu vďaka tomuto výkonu podarí zhromaždiť milión dolárov na podporu vzdelávania detí v Afrike.

Medveď

Vlani 14, tento rok už 10. Stretnutie s medveďom môže mať fatálne následky. Ale čo stretnutie s diviakom?

20.04.2024 15:49

Medveď reaguje útokom alebo agresívnym prístupom častejšie voči ľuďom, ktorí sú pri stretnutiach aktívni.

Krádeže áut USA - 2016

Zo závodu ukradli a predali súčiastky za trištvrte milióna eur, polícia obvinila šesť páchateľov

20.04.2024 15:18

V prípade preukázania viny hrozí obvineným trest odňatia slobody na desať až pätnásť rokov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,295
Celková čítanosť: 3328806x
Priemerná čítanosť článkov: 2571x

Autor blogu

Kategórie