Založ si blog

Inžinieri dokonalej spoločnosti a kultúry

Aj tak by sme mohli nazvať úlohu, ktorou najväčší muž, ktorý kedy žil na tejto planéte Zem, Ježiš Kristus, dokonalý syn Stvoriteľa, Jehovu, poveril svojich apoštolov a učeníkov, keď im povedal: ‘Preto choďte a robte učeníkov z ľudí všetkých národov, krstite ich v mene Otca a Syna a svätého ducha a učte ich všetkých zachovávať všetko, čo som vám prikázal. A hľa, ja som s vami po všetky dni až do záveru systému vecí’.

Práca inžinierov, medzi ktorých patria samozrejme aj informatici, je vysoko racionálna a systematická činnosť. Zahŕňa riešenie problémov, vytváranie nových produktov a služieb, ale aj sebavzdelávanie a sebaorganizáciu. Tento predmet sa zameriava na to, aby ste sa tieto činnosti nemuseli učiť robiť správne tou najbolestivejšou cestou, teda na vlastných chybách!*

Takto asi v kocke by sa dala zhrnúť úloha, ktorou Ježiš poveril svojich žiakov už od prvého storočia! Inými slovami, vzdelávacia inžinierska činnosť, ktorou konečným výsledkom bude dokonalá ľudská sloločnosť, žijúca v dokonalej kultúre, ktorú sám Ježiš ponúkol verným a poslušným poslucháčom dobrovoľnej Božej celosvetovaj univerzite, ktorú Jeho Otec založil cez jeho syna sa splní!

Mimochodom, toto bolo originálne predsavzatie Všemohúceho Stvoriteľa, keď stvoril svojho prvého pozemského syna Adama, potom jeho manželku Evu a dal im za úlohu ‘Buďte plodní a rozmnožte sa a naplňte zem a podmaňte si ju a majte všetci v podriadenosti morské ryby a nebeské lietajúce tvory a každého živého tvora, ktorý sa pohybuje na zemi’

Keby sa poctivo a verne držali svojej Bohom im danej úlohy, dnes by na celej planéte existovala len jedna dokonalá ľudska spoločnosť s jednou dokonalou kultúrou, pod ktorou by si ľudstvo šťastne a v mieri a pokojne užívalo večný život s nimi ani netušiacimi nekonečnými možnosťami, ktoré celý nekonečný vesmír pre ľudstvo predstavuje!

*Wikipédia.

Zúfalstvo politikov Česka v Európskej Únii!

18.04.2024

Európski politici, podpredsedníčka Európskej komisie V. Jourová, predseda vlády Českej republiky Petr Fiala koncom minulého mesiaca tvrdili, že Rusko podplatilo európskych politikov, aby šírili dezinformácie a tiež zasahovali do nadchádzajúcich júnových volieb, „Škandál s ruským vplyvom otriasa EÚ,“ kričal z 30. marca titulok Politico. Je pravda, že vplyv ruských [...]

Protest proti gruzínskemu parlamentu 

17.04.2024

Pokus zopakovať v Gruzínsku to, čo sa stalo Ukrajine v roku 2014, je v plnom prúde. Demonštranti dnes zaútočili na políciu v snahe zaútočiť na parlament a zákonodarcu! V zákonodarnom zbore, násilne udrel do tváre opozičný poslanec. Lenže vodcu parlamentnej väčšiny Mamuku Mdinaradzeho napadol šéf strany „Občania“ Aleko Elisashvili.

J. Biden – zmobilizujme G7 proti Iránu!

16.04.2024

USA prezident Biden uviedol, že práve hovoril s izraelským premiérom Benjaminom Netanjahuom, že zvolá svojich kolegov vedúcich predstaviteľov G7, aby koordinovali jednotnú diplomatickú reakciu na drzý útok Iránu!

Islamský štát, islamisti

Islamský štát zaútočil na provládnych bojovníkov v Sýrii, zabili 28 vojakov

19.04.2024 11:05

Pri druhom útoku blízko Búkamálu pri hraniciach s Irakom zomrelo ďalších šesť sýrskych vojakov a dvaja boli unesení.

OSN / Organizácia spojených národov /

USA vetovali palestínsku žiadosť o plné členstvo v OSN. Agresívna politika, zúri Abbás

19.04.2024 10:38

Palestínska samospráva vo štvrtok odsúdila Spojené štáty za vetovanie palestínskej žiadosti o plné členstvo v OSN a označila to za "agresiu", ktorá tlačí Blízky východ k "priepasti".

Spišský hrad

Oprava Spišského hradu sa tak skoro nezačne. Šimkovičová nariadila zopakovať súťaž

19.04.2024 10:30

Úspešný uchádzač vraj neposkytol v zákonnej lehote riadnu súčinnosť a požadované dokumenty.

strategický bombardér Tu-22M3m pád ruského lietadla, vojna na Ukrajine

VIDEO: Zostrelili sme Rusom strategický nadzvukový bombardér, hlási Ukrajina. Moskva priznala stratu

19.04.2024 10:20

Podľa ukrajinskej vojenskej rozviedky (HUR) bol bombardér zostrelený v oblasti 300 kilometrov od Ukrajiny.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,294
Celková čítanosť: 3326405x
Priemerná čítanosť článkov: 2571x

Autor blogu

Kategórie