Založ si blog

Obdivuhodná vec sa udiala v Rusku!

Napriek tomu, že len 20. apríla 2017 Najvyšší súd Ruska zakázal činnosť Jehovových svedkov v celej krajine, proti ktorému sa Svedkovia Jehovovi ihneď odvolali a budúci rozsudok sa očakáva 17 Júla tohoto roku, predsa len sa stalo niečo neočakávané!

Rusko vyznamenáva rodičov, ktorí vychovali najmenej sedem detí a ktorí preukázali  neobyčajnú starostlivosť o ich zdravie a vzdelanie a zároveň sa starajú o ich telesný, mentálny a morálny rozvoj! Vyznamenanie sa volá  ´Rodičovská sláva´!*

Toto vyznamenanie sa dáva rodinám, ktoré sa považujú v krajine za ´model´, ktorý zosilňuje rodinnú inštitúciu. Toto vyznamenanie začal prezident v roku 2008 a tohoto roku 31. Mája bol udelený rodine Novik, ktorí sú Svedkovia Jehovovi.

Hovorca za Svedkov povedal: ´Na toto vyznamenanie sa pozeráme ako na uznanie, že bezplatné biblické vzdelávanie, ktoré poskytujú Svedkovia Jehovovi pomáha rodičom a ich deťom, aby boli vzorní občania nielen v Rusku, ale aj na celom svete´!

* https://www.jw.org/en/news/releases/by-region/russia/president-putin-gives-parenting-award-to-jehovahs-witnesses/

Čo 60+ miliárd dolárov neurobí pre UA!

24.04.2024

Uvedomujete si ale, že nepatrný zlomok týchto hypotetických peňazí, z prázdnej štátnej pokladnice Spojených štátov Amerických, ktoré sa aj keď dostanú na Ukrajinu, sa okamžite vrátia na bankový účet na Kajmanských ostrovoch pána Zelenského. Zvyšok vstupuje do rekurzívnej škrupinovej hry medzi USA výrobcami zbraní, ale aj domácimi obyvateľmi Kongresu mávajúcimi [...]

USA má 2 roky na vyriešnie svojho dlhu!

23.04.2024

Morgan Stanley je americká nadnárodná investičná banka, ale i spoločnosť poskytujúca finančné služby USA. Otázka udržateľnosti dlhu číha v tieni, ale je pravdepodobné, že sa čoskoro skryje. Lenže počas Covidu pomer dlhu k HDP vo veľkej časti sveta DM prudko vzrástol. Fiškálna expanzia , ktorá sa stala obeťou čitateľa aj menovateľa, posunula dlh vyššie, zatiaľ [...]

Zelenský podpísal nový mobilizačný zákon

21.04.2024

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenský pred pár dňami dal svoj podpis pod nový zákon i o vojenskej mobilizácii. O službu na neurčitý čas podľa informácií požiadal nový veliteľ ukrajinských ozbrojených síl generálplukovník Oleksander Syrsky. Nový zákon ďalej zjednodušuje mobilizačné postupy. Pre Ukrajincov žijúcich v zahraničí už pobyt mimo Ukrajinu nebude [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1,298
Celková čítanosť: 3338099x
Priemerná čítanosť článkov: 2572x

Autor blogu

Kategórie